Τι είναι το coworking που κάνει θραύση παγκοσμίως; | Office12
Αναζητάς χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις; Απέκτησε το δικό σου meeting room στο Office12!
News » Τι είναι το coworking που κάνει θραύση παγκοσμίως;

Τι είναι το coworking που κάνει θραύση παγκοσμίως;

Οι συνεργατικοί χώροι (coworking spaces) μπορούν να δώσουν στήριξη σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, όπως και startups, που έχουν ανάγκη από υποδομές. Σήμερα το Coworking αποτελεί την πρώτη επιλογή επαγγελματικού χώρου για μια σειρά επαγγελματιών με προσανατολισμό στην τεχνολογία και τον δημιουργικό τομέα, όπως προγραμματιστές, γραφίστες, startups, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, σχεδιαστές κλπ.

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή έρευνα του Deskmag, online περιοδικού για θέματα coworking και νέες μορφές εργασίας, οι λεγόμενοι coworkers είναι κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες (54%) και επιχειρηματίες (20%). Οι πλειοψηφία τους είναι ανώτατης μόρφωσης (80%) και απασχολείται στους τομείς των νέων μέσων, δημιουργικής βιομηχανίας, τεχνολογίας, design, τέχνης, δημοσιογραφίας, κειμενογραφίας/συγγραφής, αρχιτεκτονικής.

Η πρωτοτυπία του είναι ότι δουλεύεις σε ένα περιβάλλον μαζί με άλλους επαγγελματίες. Αυτό μάλιστα δεν είναι μια αναγκαστική επιλογή λόγω έλλειψης προσωπικού χώρου. Είναι συνειδητή επιλογή με πολλαπλά οφέλη.

Οι συνεργατικοί χώροι, coworking spaces, θέτουν ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής πρακτικής γνώσης μεταξύ διαφορετικών επαγγελματικών ή/και κοινωνικών ομάδων. Βασικά χαρακτηριστικά τέτοιων χώρων είναι μεταξύ άλλων οι διαφορετικές μορφές συνδρομών μελών (σε ημερήσια/εβδομαδιαία /μηναία).

Το να βρίσκεσαι σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό χώρο με άλλους επαγγελματίες είναι μια ευκαιρία να αναπτύξεις το επαγγελματικό σου δίκτυο, να βρεις πιθανούς πελάτες ή και συνεργάτες και να δώσεις ώθηση στην δουλειά σου.

Γιατί να εργασθείς σε ένα συνεργατικό χώρο;

  • Το κόστος χρήσης και τα πάγια έξοδα είναι μικρότερα σε σχέση με το να συντηρείς μόνος σου ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο γραφείου.
  • Η εργασία από ένα coworking space αυξάνει το κύρος της επαγγελματικής σου απασχόλησης και σε βοηθάει στο διαχωρισμό επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
  • Όταν βλέπεις μία ομάδα ανθρώπων να δουλεύουν παραγωγικά, μπαίνεις και ο ίδιος σε μία τέτοια ρουτίνα να εργάζεσαι συγκεντρωμένα και παραγωγικά.
  • Μπορείς μέσω της επαφής σου με τους υπόλοιπου ένοικους του χώρου να λύσεις απορίες ή προβληματισμούς σου λύνοντας για παράδειγμα κάποιο τεχνικό ζήτημα που μπορεί να προκύψει κατά την εργασία σου. Έχεις, επίσης, μεγάλη πιθανότητα να βρεις συνεργάτες που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν/ βελτιώσουν τις δεξιότητες σου.
  • Μπορείς να προσεγγίσεις ευκολότερα, μέσα από τις γνωριμίες σου στο χώρο, κάποιο συνεργάτη, λογιστή, δικηγόρο κλπ
  • Η δημιουργική και θετική ενέργεια είναι μεταδοτική. Δουλεύοντας κοντά σε ανθρώπους που εργάζονται σε ενδιαφέροντα project και μιλούν με ενθουσιασμό για αυτά, βλέπεις με πιο θετικό μάτι και τα δικά σου project. Όταν γνωρίζεις και συναναστρέφεσαι δημιουργικούς ανθρώπους, έχεις μεγάλη πιθανότητα να γίνεις και ο ίδιος πιο δημιουργικός.

Office12 Coworking Space

Αν θέλεις να έχεις έναν πλήρως λειτουργικό και όμορφο χώρο ως χώρο εργασίας στο Office12 έχουμε την λύση. Στις εγκαταστάσεις του Office12 μπορείς να αποκτήσεις ένα λειτουργικό και ευέλικτο από πλευράς χώρου, χρόνου και κόστους επαγγελματικό χώρο εργασίας. Θα βρεις ένα όμορφο περιβάλλον, σχεδιασμένο αρχιτεκτονικά με πολύ μεράκι, όπου θα έρχεσαι καθημερινά να εργασθείς, να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους, να αντλήσεις έμπνευση, να είσαι παραγωγικός, να κάνεις νέες διασυνδέσεις και φυσικά να απολαύσεις τέλειο καφέ!

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στέγασης, φορολογική έδρα και mentoring. Έχουμε σχεδιάσει τους χώρους μας ώστε να είναι ευέλικτοι και να μετατρέπονται σε χώρους εκδηλώσεων και συχνά φιλοξενούμε workshop, meetup και event δυναμικότητας έως 50+ ατόμων. Στους χώρους μας διατίθενται printing area, meeting room, όμορφα διαμορφωμένη και λειτουργική κουζίνα καθώς και μεγάλα ευρύχωρα μπαλκόνια.

Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται:

  • Micro-roasted coffee
    Νερό, καφές φίλτρου, καφές ελληνικός, nes, frappe, espresso, cappuccino καθώς και διάφορες επιλογές σε τσάι.
  • Super-fast internet
    Προσφέρουμε redundant internet connection με 3 load-balanced ADSL συνδέσεις Wifi και ενσύρματη σύνδεση.
  • Parking
    Εύκολη συγκοινωνία και διαθεσιμότητα σε parking.
  • Lockers
    Ντουλάπες και συρτάρια ώστε να έχετε ασφαλή τα προσωπικά σας αντικείμενα. Επιπρόσθετος χώρος διαθέσιμος, εφόσον ζητηθεί. Alarm & CCTV.
  • Cleaning service
    Προσφέρουμε υπηρεσία καθαριότητας ώστε να διατηρείται ένα φρέσκο και υγιές περιβάλλον εργασίας.
  • Meeting Room
    8h χρήσης του meeting room μηνιαία και πρόσβαση σε presentation equipment όπως projector, 48” οθόνη, web cameras και άλλα.
  • Printing service
    Υπηρεσία εκτυπώσεων έως 50 σελίδες/μήνα και 5€/100 σελίδες έπειτα. Τηλεφωνική γραμμή διαθέσιμη από 25€/μήνα

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κάνεις κράτηση κάλεσε μας στο +30 2810 235928 ή στείλε μας email στο [email protected] ή συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα office12.gr/contact

Latest Events

Continuous Integration – Ask Me Anything | HSCC

Continuous Integration and automated testing is a topic we've already had several sessions on. We've had talks in Devstaff meetups, workshops in this group, and so on. One thing I noticed is that we never seemed to have enough time for discussion in the end, and there were always more questions we couldn't cover or go into more depth on. This workshop will be an "Ask Me Anything" kind of workshop, where I will be there to answer any question you can come up with on the topic.